no28

In STIKno28, die de titel vaart draagt, vind je o.a. het werk van gastkunstenaars Hanneke Bloemen en Bouwe Brouwer. Hanneke is beeldend kunstenaar en werkt vanuit Zwolle. Van Bouwe stonden in no25, no26 en no27 telkens een haiku. Ook in no28 vind je weer een haiku van zijn hand en er zijn enkele foto’s van hem geplaatst. Deze uitgave is het laatste nummer van ‘jaar’gang 7 en daarom ontvingen abonnees een wikkel waarin no25, no26, no27 en no28 bij elkaar bewaard kunnen worden. De wikkel is ontworpen en gedrukt door Almas Pieters.Bouwe Brouwer     Bouwe is een, internationaal gepubliceerde, haikuschrijver. Maar ook fotograaf. Evenals in zijn haiku’s staat in zijn foto’s het dagelijkse leven centraal. En net als bij haiku het liefst zo eenvoudig mogelijk beschreven. Geen effectbejag of nabewerking, maar het kiezen van een weloverwogen moment. Oftewel het exotische van het alledaagse.

Hanneke Bloemen     In het werk van Hanneke komen verschillende elementen samen; water, lucht en aarde. De veiligheid van een huis of stad wordt bijvoorbeeld gecombineerd met water of lucht. Zwevend onder een luchtballon of golvend op de rug van een vis. Vastigheid in/en beweging, zoals zij haar wereld graag ziet. Uitgevoerd in hout, ijzer/koper, stof en gevonden voorwerpen.

Boven: Sigrid Spier

Rechts: Almas Pieters

Almas Pieters is een materiaalfreak en liefhebber van huisvlijt uit oma’s tijd, met in het bijzonder een fascinatie voor draad/naald en textiel. Niet gehinderd door enige technische kennis bewandelt Almas gebaande paden op zoek naar nieuwe invalshoeken. Nietszeggende dagelijkse voorwerpen zijn voor haar ruwe diamanten.

Sigrid Spier vertaalt in haar werk elementen uit de natuur naar patronen en herhalingen en geometrisch herkenbare vormen worden gecomponeerd tot een nieuwe realiteit. Veel van haar werk is opgebouwd uit verschillende lagen gesneden papier waarmee ze soms het tweedimensionale vlak verlaat en een ruimtelijke wereld creeert waarin flora en fauna centraal staan. Ook maakt zij veel gebruik van de computer en diverse druktechnieken zoals zeef- en kartondruk.

In deze uitgave zit ook een originele foto van Bouwe Brouwer,
afgedrukt in een oplage van 100 stuks.