no24

Voor uitgave 24 zijn Almas Pieters, Sigrid Spier en Mirjam Schaaf terug gegaan naar de basis van de kleine publicaties en eren op hun eigen manier het fenomeen zine. Een zine is meestal een publicatie van gefotokopieerde pagina’s op kleine schaal. Een populaire definitie schrijft voor dat de oplage meestal niet groter dan 1000 exemplaren is en dat winst nooit de drijfveer tot publicatie mag zijn. Zines worden op verschillende manieren samengesteld van comics tot (handgeschreven) teksten.*

In deze STIK hebben de makers zich verdiept in een zine met als werktitel ‘Scènes’. Iedere maker heeft zich gericht op een bepaald aspect van een scène en deze naar eigen interesse en stijl vormgegeven. De uitgave bestaat uit 4 losse boekjes gebundeld in een gevouwen omslag. In ‘Scene 00’ staat informatie over de makers en over STIKmagazine. Scene 01 met de titel ‘I’m not / I can’t’ is vormgegeven door Mirjam. Scene 02 met de titel ‘figuranten’ door Almas en Scene 03 met de titel ‘geo’ door Sigrid. Helemaal volgens de traditie van de zine zijn de boekjes gereproduceerd op een kopieermachine.

*bron: wikipediaMirjam Schaaf werkt als grafisch ontwerper vanuit haar Ontwerpstation voor diverse opdrachtgevers. Door een betrokken en onderzoekende benadering weet ze de kern van de opdracht te vertalen in eigenzinnige concepten en krachtige (grafische) oplossingen. Bewuste keuzes in vorm en materiaal maken de aantrekkingskracht compleet. Authentieke ontwerpen die tot uiting komen in drukwerk, digitale oplossingen en ruimtelijke ontwerpen.

Links: Almas Pieters
Rechts: Sigrid Spier