INFO
STIKmagazine is opgericht in 2004 door Almas Pieters (illustrator), Annemiek Pruijt (beeldend kunstenaar) en Sigrid Spier (illustrator en vormgever). Na ons afstuderen zochten wij naar een manier om beeldend aan het werk te blijven. Sinds 2007 wordt STIK uitgegeven door Almas en Sigrid.

Met STIKmagazine wilden wij ons eigen werk en dat van andere kunstenaars/ontwerpers onder de aandacht brengen en eventueel samenwerkingsverbanden aangaan. STIKmagazine werd vooral vanuit eenzelfde affiniteit met handwerk gemaakt. De omslag werd in de meeste gevallen gezeefdrukt en sommige pagina’s werden bewerkt door bijvoorbeeld het plakken van stickers of het borduren van vormen. De pagina’s werden bij de meeste uitgaves gebonden met behulp van de naaimachine. Door deze manier van werken was ieder exemplaar uniek.

VERANDERING
Na meer dan 10 jaar een platte galerie te zijn geweest waarin we een podium waren voor kunstenaars, en verschillende interacties zijn aangegaan met diverse inspirerende mensen, wil STIK het over een andere boeg gooien. Ondanks dat we al die jaren met veel plezier aan elke uitgave hebben gewerkt zijn we toe aan iets nieuws. Daarom hebben we besloten om van strategie te veranderen. Luisterend naar onze onderbuikgevoelens en terugkerende wensen (die we niet op de huidige manier kunnen uiten) hebben we besloten om van de magazinevorm af te stappen. We willen onszelf meer vrijheden permitteren in formaat, vorm, textuur en thema. De uitgave zal de vorm van een kunstenaarsboek krijgen. Unieke boeken vol met originele werken door het combineren van oude en nieuwe technieken: grafiek, boekbinden, fotografie, laser printen, borduren en papier snijden.


De laatste twee nummers van ‘STIK-oude-stijl’ zullen in januari 2019 uitkomen. Uiteraard laten we dat niet stil voorbijgaan. Op een nog nader te bepalen datum zullen we een oud-en-nieuw-feestje organiseren! Aan het eind van volgend jaar zal dan, in beperkte oplage, de eerste uitgave van ‘STIK-nieuwe-stijl’ verschijnen.