sigrid spier
sigrid spier

Veel van mijn werk is opgebouwd uit verschillende lagen: papierlagen, inktlagen, digitale lagen. Ik zoek naar evenwicht en balans in materiaal, vorm, tekst en kleur en ben veel bezig met het neerzetten van sferen. Ik ben iemand van weinig woorden en probeer met beeld, materiaal en techniek een verhaal over te brengen. Elementen uit onder andere flora en fauna, landschappen en architectuur vertaal ik naar geometrisch vormen en giet ik in een andere realiteit. Ik maak veel gebruik van de computer en van diverse druktechnieken zoals zeef-, karton- en blinddruk. 

Ik werk voor diverse opdrachtgevers en geef vorm aan beelden, boeken, tijdschriften, huisstijlen, flyers, decors, (wordpress)sites en nog veel meer. Daarnaast maak ik ook objecten zoals trofeeën, verzameldozen, verpakkingen en (op maat gemaakte) handgebonden boeken. 

Mijn autonome werk speelt een belangrijke rol in mijn leven als ontwerper en illustrator. Wat ik ontdek door te spelen en te experimenteren met druktechnieken, vormen, collages en boekbinden krijgt vaak weer een plek in mijn opdrachtwerk, wat daardoor interessanter wordt van vorm en beeld.

STIK – magazine
Samen met Almas Pieters ben ik medeoprichter en redactielid van STIKmagazine, een magazine wat 1 x per jaar uitkomt en wordt verspreid door middel van abonnementen en losse verkoop. Na meer dan 15 jaar een platte galerie te zijn geweest, waarin we een podium waren voor onder andere kunstenaars en ontwerpers, hebben we het over een andere boeg gegooid. De uitgave  krijgt vanaf 2020 meer de vorm van een kunstenaarsboek. Kijk voor meer informatie op: STIKmagazine.

Bezoekadres:
Praubstraat 23
8011 PN Zwolle
info@sigridspier.nl