no17

In deze eerste uitgave van de vijfde jaargang hebben we Rein Blank, Nina Maissouradze en Zeptonn gevraagd om een aantal pagina’s te ontwerpen. Door de diversiteit van hun werk levert hun bijdrage een boeiend geheel op. De omslag en het schutblad zijn gezeefdrukt, net als de pagina’s van Almas. Ook zijn er uitklapbare pagina’s van Nina, Almas en Sigrid.Nina Maissouradze heeft een fascinatie voor mensen en hun eigenaardigheden. Ze tekent verschillende mensen en dat resulteert in digitale collages. Ze wil mensen blootleggen en hun imperfecties tonen, hoe ze hun kont draaien en wat een gekke schoentjes ze aan hebben.

Rein Blank is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen, tekeningen, installaties, 8bit muziek en sinds kort ook computer graphics. Zijn grootste inspiratiebron is de symbiose tussen mens en techniek. Zijn motto: Verstand gaat voor trendy!

Jan Willem Wennekes studeerde Kunstmatige Intelligentie (2002) en Filosofie (2006) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna besloot hij, onder de naam Zeptonn, als illustratief ontwerper en art director aan de slag te gaan. Hij stuurt zijn fantasievolle werk de hele wereld over in de vorm van allerhande producten zoals t-shirts, skateboards, posters, muurstickers, tassen, portemonnees en boeken.

Zeptonn werkt mee aan diverse projecten, variërend van illustratie, character design, grafisch ontwerp, art directie en het organiseren van (kunst)projecten. Dingen die belangrijk zijn in de wereld van Zeptonn zijn onder andere: monsters, creaturen, kleur, tegenstellingen, schetsboeken, streetart, fairtrade, eco, muziek, koffie, t-shirts, boardsporten en filosofie.

Boven: Almas Pieters