no18

Naast het werk van Almas en Sigrid hebben nog vier andere kunstenaars meegewerkt aan deze uitgave. Het schutblad is ontworpen door Aleks Deurloo. Het werk van Schwantz is duidelijk geïnspireerd door klassieke tekenfilmpjes. Femke Hiemstra haalt haar inspiratie uit o.a. muziek, tattoo’s, russische en japanse (prent)kunst, films, comics en typografie. En Kim Heerema laat zich inspireren door alles om haar heen.Aleks Deurloo maakt onder andere strips, tekeningen, boekjes, zeefdrukken en een klein beetje typografie. Hij krijgt inspiratie, en zin om zelf dingen te maken, van kitsch, wansmaak, (film-)clichés, absurdisme, (pseudo-)wetenschap en organische, architecturale of fantastische creaties. Met zijn tekeningen probeert hij vaak een grens op te zoeken tussen leesbaar en onleesbaar. Aleks zit in het fameuze collectief Lamelos.

Femke Hiemstra Poker spelende sneeuwpoppen, opium rokende katten, snoepgoed scheepskapiteins, schrikachtige spoken, kannibalistische peperkoekmannetjes en Halloween goden met lantaarn ogen.

Femke haalt inspiratie uit: Muziek, kunst, typografie, comics, tattoo’s, flora & fauna, russische en japanse (prent)kunst, vlooienmarkten, films en haar idiote kat.

Kim Heerema laat zich inspireren door alles om haar heen. Blaadjes, steentjes, kindertekeningen, krabbels, dromen, kleuren, vormen, golven, foutjes, vlekken, fietswielen, geluiden, letters, gezichtsuitdrukkingen, plaatjes, stippen, buschauffeurs en sieraden.

Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is gewoon beginnen zonder te weten wat ze gaat maken. Kim laat zich leiden door het toeval. Foutjes en ongelukjes kunnen juist een hele nieuwe wending geven aan het ontwerp. Vormen die ze gevonden heeft legt ze bij elkaar en zo begint ze te schuiven, tekenen, gummen, schilderen en plakken, net zo lang tot ze door te kijken een nieuw interessant beeld ziet. Dit beeld kan af zijn, maar kan ook gebruikt worden in een nieuw ontwerp.

Schwantz is tekenaar van de krantenstrip Beestjes. Naast deze strip tekent hij de strip Mr Mack voor zone 5300. Zijn inspiratie haalt hij veelal uit klassieke tekenfilmpjes, Hot Rod Cultuur en One liners. Luiheid is zijn grootste vijand want hij wil nog zoveel doen. Maar hij is zwak, heel zwak. Daarnaast is hij behept met de concentratiespanne van een goudvis.

Een dag niet getekend is ook wel eens lekker.

Links: Almas Pieters
Rechts: Sigrid Spier