no19

= 1 thema – 1 beeldhouwer – 1 product ontwerper – 1 conceptueel ontwerper – 2 illustratoren – 200 keer 4 drukgangen zeefdrukken – 200 vlindertjes plakken – 200 rondjes snijden – 200 rondjes plakken – 200 pagina’s snijden, vouwen en lijmen – 200 andere pagina’s vouwen – 200 vierkantjes perforeren – 3600 gedrukte kleuren pagina’s 1200 geprinte zwart/wit pagina’s – 2400 vellen op de juiste volgorde verzamelen – en 200 boekjes stikken onder de naaimachine.Ferry Staverman Tijdens zijn opleiding voelde Ferry al dat hij liever iets ontwierp, dan dat hij een schilderij maakte. Speakerbox, kastje, auto, vrouwenfiguur in hout. Hij twijfelde lang of hij eigenlijk wel een kunstenaar was. Nu voelt hij zich zowel kunstenaar als ontwerper en is er voor hem geen scheiding.

Ferry’s kartonnen objecten zijn ontstaan in 2000, na veel twijfelende jaren. De meeste objecten zaagt hij. Vanuit zijn schetsboek, via photoshop construeert hij tekeningen, die na verschillende bewerkingen van opnieuw tekenen, scannen en printen tot hun vorm komen, waarna hij het uit karton zaagt. De methode die hij gebruikt is de simpelste methode om van een 2dimensionaal verhaal een ruimtelijk object te maken.

www.ferrystaverman.com

Kim Hemmes De 2D wereld in Kim haar hoofd vertaalt zich 3D in onze wereld. Haar fascinatie ‘de mens’ probeert ze altijd weer uit te dagen in installaties met -een zoektocht naar- helderheid. Het liefst brengt ze mensen terug naar de basis: hoe anders ‘ervaart’ iedereen?

Als conceptueel ontwerper met een veelvoud aan uitingen -van grafisch tot product- hoopt ze vooral nooit te vergeten hoe heerlijk het is om dagelijks op een bijna kinderlijke manier met de wereld om zich heen bezig te zijn en zo ook te mogen kijken en ontdekken.

www.kimhemmes.nl

Sharon Geschiere is opgeleid tot product-ontwerper, maar merkte dat ze het heel erg leuk vond om over alle disciplines binnen ‘vormgeving’ na te denken, en dus niet altijd als product-designer te werken. Soms werkt ze als interior designer, soms als art director, soms maakt ze grafisch werk, en soms ook kleding of accessoires.

Verder vindt ze het ontzettend leuk om te reizen, zeker als dit te combineren is met haar werk. Het afgebeelde werk heeft ze gemaakt in Jingdezhen, China, in december 2009 in samenwerking met Judith van den Boom.

www.sharongeschiere.com